Stipendium 2024


Dagens studenter är framtidens jurister. Därför ger vi varje år ut ett stipendium på 5000 SEK till en driven och engagerad juriststudent. Läs mer om vem som kan söka, hur du söker och ansökningsperiod här nedan.

Även om vi tycker att det är bra att du sköter skolan, så behöver du inte bifoga dina betyg i denna ansökan. Det vi efterfrågar är hjärta istället för hjärna, det vill säga – din alldeles egna berättelse om varför du valde att studera just juridik. Vi tror nämligen att det är viktigt att då och då påminna oss själva om varför vi har gjort vissa val i livet.

Vem kan söka

Du som är student på juristprogrammet vid något av Sveriges universitet.

Ansökningsperiod

Ansökningsperioden är hela vårterminen, från och med nu fram till 2024-06-01. Stipendiet utbetalas lagom till sommarlovet.

Hur ansöker man?

Skicka din ansökan till kontakt@signat.se och skriv “Stipendie” i ämnesraden.


    Ansökan ska innehålla

  • Ditt fullständiga namn, samt dina kontaktuppgifter.
  • Din personliga berättelse om varför du hamnade på just juristprogrammet. Vad har du stött på för motgångar, vad är dina funderingar, vad är ditt mål. Cirka en A4 i PDF-format.
  • Det arbete eller uppsats som du är mest stolt över under din studietid, i PDF-format.
  • Registreringsbevis från ditt lärosäte.
  • Skriv även att du godkänner att vi använder dina personuppgifter för att behandla din ansökan.

Frågor på det?

Du är varmt välkommen att höra av dig om du har några funderingar!

Om oss

Vi på Signat Avtal och Juridik Sverige AB är en digital juristbyrå som är verksamma i hela landet. Vår ambition är att göra vardaglig juridik tillgänglig till alla, oavsett vem du är och var du bor. Vi hjälper dagligen kunder med allt från rådgivning till att skriva testamente, skuldebrev och andra avtal.